Rólunk

Cégünk 1991-ben alakult R&T Gép és Egyéb Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Gékerszolg Kft.) néven, alapítója, s az általunk gyártott kemencék megalkotója id. Reinhardt Gyula, aki a 80-as években fejlesztette ki a gépet. Az eltelt idő alatt számos fejlesztés történt, melynek eredményeként egy megbízható működésű, gazdaságos üzemeltetésű és a cukrászok által támasztott igényeknek megfelelő kemencét kínálunk vásárlóinknak. Számos elégedett vevővel büszkélkedhetünk szerte az országban, s fontos számunkra, hogy minden partnerünkkel jó kapcsolatot ápoljunk. 2006-tól cégünk neve Reinhardt 91 Kft.-re változott és arculatunk is megújult.

Történetünk
A nyolcvanas évek végén egy neves cukrász azzal a kéréssel fordult cégünk alapítójához, id. Reinhardt Gyulához, hogy olyan sütőkemencét szeretne, amely kis helyen elfér, egyenletesen süt, energiatakarékos, és a sütési áru ajtó nyitása nélkül is jól látható benne. Ezeket a szempontokat figyelembe véve alkotta meg Reinhardt Úr a kemencét. A helytakarékosság szem előtt tartásával a gép alapterülete 1 m2 lett, amely mai napig egyik meghatározó előnye.

Miért érdemes a Reinhardt sütőkemencét választani…

A sütők minőségét döntően a hatásfokuk jellemzi, azaz, hogy milyen mértékben képesek az energiát hasznosítani. A jó hatásfokhoz és gazdaságos üzemeltetéshez hőtároló egységre van szükség, melynek segítségével a megfelelő hőmennyiség szakaszos fűtéssel is biztosítható. Ez azt jelenti, hogy a kemencét nem kell folyamatosan fűteni, hanem a már megtermelt hőt lehet folyamatosan hasznosítani. A gázfogyasztás ezáltal drasztikusan redukálható. A Reinhardt kemencébe kifejlesztett hőcserélő olyan optimális működést tesz lehetővé, hogy az átlagfogyasztás kb. másfél köbméter földgáz óránként, egyszerre 10 pléh (3,2 m2) áru sütése mellett. A termelékenységet tekintve ez egy nagyon kedvező érték. A fogyasztás azonban csak az egyik költségcsökkentő tényező, a másik legalább ilyen fontos dolog a megtakarított idő, amit azzal nyerünk, hogy nagyobb mennyiségű (több mint 3 m2-nyi) árut tudunk egyszerre sütni. Ez különösen érzékelhető például egy karácsony előtti időszakban, amikor feszített tempóban zajlik a termelés.

A következő sarkalatos pont, hogy a kemence mennyire egyenletesen képes sütni. Ez önmagában is kritikus feltétel egy ipari sütőnél, de még nagyobb jelentőséggel bír, ha nagy mennyiségű áru esetében is ugyanazt a minőséget szeretnénk tartani. A sütés egyenletességét az egyirányú légáramlás és a pléheket tartó regál forgatása biztosítja, a kemence ajtajának üvegablakán keresztül pedig végig szemmel tartható a sütési folyamat.

A Reinhardt cukrászkemence kezdettől fogva a cukrászok igényeinek figyelembevételével lett megalkotva, azonban az elmúlt 20 év során sok olyan kiforratlan dolog várt megoldásra, melyek mentén a kemencét fejleszteni kellett. A gépen ezért folyamatos fejlesztéseket végeztünk, lecseréltük a sütőben azokat a kritikus részeket, műszaki megoldásokat, melyek hibaforrásokat jelenthettek. Ennek eredményeként a gép ma megújult elektronikával, professzionális vezérlőműszerrel, megbízhatóbb fűtési rendszerrel bír és megjelenésében is nyugat-európai irányvonalat képvisel.